"Switch" van boot naar kant vangstberichten

     
  Donderdag 27 juniHaaien, Bruinvissen, Zeehonden en 9 tevreden sportvissers

Dinsdag gaf de windfinder een lage windkracht af (1 à 2 Bft.), maar een golfhoogte van ongeveer 1 meter. Dan is het de vraag of een vistocht door gaat, omdat 1 meter golfhoogte een beetje als “grens” wordt beschouwd om uit te varen. Soms gaat dat ook bij een grotere golfhoogte, maar dat hangt dan af van de omstandigheden. (type boot, PK’s aan boord, windrichting, stroming etc. etc.)

Maar gelukkig, het ging door. Wij waren “zwaar” beladen want er was 9 man aan boord. Toch was er voor iedereen voldoende ruimte aan boord om te vissen. Dit keer ging de schipper naar een plek waar haaitjes worden gevangen.

Na een uurtje varen werden de onderlijnen met een zwaai van de hengel in het water geworpen en kon het vissen beginnen. Ik draaide de 1e schar naar boven en als het formaat zo zou blijven, dan viel het niet tegen. Wiek was ook aan boord. En dat geeft de garantie dat je buikspieren worden getest. Wij hebben weer veel gelachen. En werd er haai gevangen? Jawel. Er waren aan het einde van de dag 8 haaitjes aan boord. Dirk Lukasse uit Terneuzen werd de spekkoper met een haai van 97 cm. Maar Fons had de meeste haaien aan boord gekregen. Hij ving er drie. De beste rijschoolhouder van Schouwen-Duiveland, Fred Blommaert, ving de 1e haai van zijn leven. De laatste haai was voor Ad Nieuwdorp. En Jochem, maar ook Mart van Est vingen er beiden ook één.

Ik hield het bij het vangen van een enkele wijting, maar wel een emmer vol schar. Ik schat tussen de 50 en 60 scharren. Aangezien ik van het thuisfront te horen had gekregen dat ik geen vis mee mocht nemen, kon Wiek de familie blij maken. Er gaat dus geen visje verloren……. Of………..bij de Sportvisserij wordt geen vis “doorgedraaid”.

Mart had nog een bijzonder verhaal. Hij reed met zijn auto (met aanhanger) tussen Bergen op Zoom en Roosendaal een aantal malen door de trajectcontrole. Met aanhanger mag je dan 90 km per uur rijden. En als je daar niet om denkt, dan krijg je 700 euro aan “cadeautjes” thuis van Justitie. Nog vervelender wordt het, als je op pad bent voor vrijwilligerswerk. Echt vervelend! U bent dus gewaarschuwd.

Het was vandaag een vrolijk gezelschap en dat werd ook opgemerkt door een grote zeehond die ons gezelschap kwam houden. De bruinvissen ( of tuimelaars?) kwamen ook twee keer langs. Eerst twee bruinvissen en later nog eens drie.

Er was weer van alles en nog wat te eten en te drinken aan boord en iedereen vond het om een uur of drie wel mooi geweest. De zon scheen de hele dag, er was veel vis, kortom: het was goed toeven aan boord van de “Big Marlin” van schipper Dré Vriends. En aan zijn stuurmanskunst is niets veranderd, ondanks het feit dat hij van het dak gevallen is en op zijn hoofd is terecht gekomen. “Lijmen die boel” werd er gezegd in het ziekenhuis en dat was (volgens Dré zelf) in 5 minuten gebeurd. (met dank aan Bisonlijm –perfecta chemie- uit Goes)

De dag met de mensen met een beperking (Arduin) is gepland (nieuwe datum) op 12 augustus. Ook het Waterschap Scheldestromen konden wij bijschrijven bij de sponsoren. En niet de vergeten van der Rest Nautic uit Kats. Alle sponsoren: dank voor uw bijdragen! Wij gaan er een mooie dag van maken.

Aan de sportvissers zal het niet liggen, meneer Rutte, wij houden de economie wel draaiende!

Kamperland, 27 juni 2013, Ben Biondina
 
 
Donderdag 27 juni
Hallo, gisteren woensdagnamiddag even buiten Colijn nog wat op de Oosterschelde gevist. Men had mooi weer voorspeld met een west, nw 2 tot 3 Beaufort ; doch zon hebben we niet gezien en de wind waaide op momenten met 5 nw. We vingen wat schar en schol (deze laatste op oude tappen). Verder 1 stuk van elk : paling, geep, gul en zeebaars. Redelijk wat groen in het water, maar nog net te doen.

Groeten Sax en Lucduke
 
  Zondag 23 juniHoi visvrienden,

Donderdag 20 juni, weer een mooie visdag gehad met Ludo van de North Sea Charters. Een heel leuk groepje opstappers het was windstil en we hebben mooie vangsten en zowat van alle vissoorten gevangen van schar, wijting, rode poon, makreel, horsmakreel en twee mooie schollen nog. Er waren vandaag ook 2 haaitjes gevangen vandaag welke Ludo getagd heeft voor het haaien onderzoek.

Vr. gr. De lustige visser Pierre
 


 
Maandag 17 juni
Hallo, vandaag zondag eens mee geweest met neef Diels vanuit Nieuwpoort, lekker toerisme. Vanmorgen was de wind iets geminderd maar toch nog ruig zeetje, dus maar onder de kant gebleven. We probeerden wat tong te vangen, maar niks.. dan naar putje voor De Panne, schollenplaats, die wat gevangen maar de botten hadden we liever niet gehad... Toen de wind rond de middag luwde een eindje verder in zee, een mijl of acht, naar een wrakje, daar was het prijs ! Op een paar uur hadden we een veertigtal gullen ( twintig retour), mooie grote schollen, een tong, pieterman en zes grote scharren, zeebaars gaf afwezig... De terugweg van Nieuwpoort naar Antwerpen was weer een marteling vanwege de files... meer dan drie uur aanschuiven, je moet er wat voor overhebben hè!

Groeten, Den Diels en Lucduke
  
Donderdag 13 juni
11 Juni, nog een laat berichtje. 't Is geleden van januari dat ik nog eens iets heb ingestuurd, dus het wordt tijd he! Dinsdag namiddag met de zoon gaan vissen op de Oosterschelde, we zijn om 16:00 uur begonnen en we vingen ondermaatse schar, maar ook werd er een geephengel mee uitgezet en ving Carl hiermee 1 geep en ook ne misser. Verder hadden we 1 maatse schar en toch 1 tong van 24cm, daar waren we voor gekomen! We zijn gestopt om 10:30u het aas was op en zoals iemand al schreef " 't was gene vette". Om 11:45u lagen we terug in de haven van Colijn.

Groeten,
Roland en Carl

 
 
Woensdag 12 juni
Hallo, hier kort berichtje over gisteren namiddag 11 juni. Met sax nog eens op Oosterschelde gevist; niet veel soeps: wat scharren, 1 zeebaars en 1 geep....

Groeten Sax en Lucduke
 
Woensdag 5 juniHier nog even een late vangstbericht van een zeevisser uit Duitsland. Sorry voor der foutjes dus! Had op donderdag 30 mei een fantastisch dagje ankervissen vanuit Neeltje Jans met de Andromeda van Rederij Hoogerwerf. Wij hebben gelegen in de buurt van de Meerkerk op zo´n 15 meter water en niet een keer moeten verkassen, omdat er constant vis naar boven kwam. Aan het einde van de dag had ik bijna 90 scharren, waarvan een stuk of 25 kleinere weer zwemmen. Had nog een grote bot erbij, verder werden er nog wat wijtinkjes en botten gevangen. Moet zeggen dat sfeer en service zoals gewend weer perfect waren, nog steeds een van mijn favoriete charterboten! Ik zal zeker voor de zomer en het najaar nog wat tochten proberen te boeken.

Tot ziens,
Daniel
Woensdag 5 juniHoi Sportvissers,

Op 28 mei 1 dag na springtij achter de stekelridders aan. Veel stroom en de vis nog niet super actief door de te lage watertemperaturen voor de periode van het jaar. De baars drukte zich tegen de bodem achter het wrak wat het vissen niet makkelijker maakte . Maar met een jigkopje van 70gr en een blauwkleurig shadje toch wat mooie exemplaren weten te verleiden. Gevist met hengels van Abu Garcia, zeer strak met een gevoelige top en genoeg body om een haak op grote afstand te zetten en de vis verder te drillen. Grootste baars was 81cm

Mvg
Mike O.

     
Disclaimer


Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2013 Zeevissport vzw.      Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 25 dec 2013 08:39