'Switch' van boot naat kant vangstberichten
  Winnaars 'Boot vangstberichten 2012'
Hoe een bericht plaatsen? Zie rechts voor meer uitleg...
 
     

Maand Winnaars
Januai Wilfried & Ronny
Februari Nico
Maart Lucduke
April Steven
Mei Patrick
Juni Herman K.
Juli Dirk
Augustus Mitte
September Lucduke
Oktober Raymond
November Raf
December Jef K.
1. Klik links bovenaan om uw 'Boot vangstbericht' online te zenden.

2. Vangstbericht per mail kan ook op: bootvangstbericht[at]zeevissport.com

3. Klik op de namen links hiervan om de winnende inzendingen te bekijken.

4. Klik rechts bovenaan om de kant vangstberichten per maand te bekijken.

5. Meer weten over een vangstbericht plaatsen?

6. Een prijsje winnen bij een inzending!

7. Tips om uw foto's tot een succes te maken.

8. Foto's te groot en hoe verkleinen?

9. Bekijk de video "Hoe een foto verkleinen?".
  Een vangstbericht plaatsen  
 
 
   
U mag een vangstberichten naar ons toe zenden met een maximaal aan 5 foto's. Het liefst zien wij foto('s) van visser met vis op de visstek. De foto's rechts van deze tekst illustreren hier enkele mooie voorbeelden. Hou met enkele zaken rekening, dat je bv de zon ongeveer altijd achter hebt staan om overbelichting tegen te gaan.
Uitgezonderd foto's van opkomende en ondergaande zon wat voor zichzelf spreekt.
Zorg er ook voor dat je geen bloederige foto's neemt of vissen die zijn versneden dit oogt trouwens niet mooi en we zien deze ook liever niet. Een mooie strakke vis oogt natuurlijk altijd mooier op de foto, dus spoel je vis eerst even met zeewater dit geeft een mooie glanzende vis weer. Succes alvast met de vangsten en de foto's die u maakt!


Visstek of locatie?

Vermeldingen van je visstekken op zee of aan de kant zijn niet verplicht, maar een indicatie van een streek bv Oosterschelde, Westerschelde, Zeebrugge, etc... zou je vangstbericht toch een meerwaarden geven.


Naam vermelden?

Je bent niet verplicht van je naam volledige te vermelden, deze keuze bepaal je zelf. Bijvoorbeeld
< Jan J. > of een < niknaam > is best toegestaan. Maak deze echter uniek en hetzelfde zo herkennen we toch dat het om een dezelfde schrijver of hengelaar gaat.
 
 

Een prijs winnen met het beste vangstbericht
 
 
Vanaf de inzendingen van november 2009 kan je een waardebon van 25Ä winnen. Deze waardebon wordt dit jaar geschonken door Mega Fish Tophengelsport te Merksem (B). De winnaar zal per mail op de hoogte worden gebracht en kan met een afdruk van betreffende mail zijn waardebon in ontvangst nemen bij onze sponsor "Mega Fish Tophengelsport".
Wij wensen onze inzenders alle succes toe!


"Mega Fish Tophengelsport " sponsort tevens deze actie "Boot vangstbericht v/d maand".


 
 

Fotografie, enkele tips..!
 
 
Belichting

De meest voorkomende fouten die men maakt zijn foto's die in de richting van de zon zijn genomen. Hierdoor wordt de achtergrond zeer sterk overbelicht en de persoon op de voorgrond zeer donker dus geen ideaal foto resultaat. Probeer dus dit te voorkomen en ga met je rug naar de zon staan je zult merken dat de kwaliteit hierdoor aanzienlijk beter is.

Soms heb je toch eens een lichte achtergrond waar je de zon niet ziet bijvoorbeeld een zeer lichte hemel. Dan is het best bij een korte afstand van maximaal een meter of vier je flash of flits te gebruiken. Hierdoor wordt het contrast van de persoon in evenwicht gebracht met de achtergrond. Met andere woorden deze zal er met een natuurlijker kleur op de foto staan. Doe je de flash of flits niet aan dan zal de persoon donker zijn op een licht achtergrond.
Vroege en late vogels


Voor een zonsopkomst of een zonsondergang te fotograferen doe je dit best twee uur voor het donker is of de twee eerste uren in de ochtend. Klinkt natuurlijk logisch, maar in deze tijdspannen kan je soms opmerkelijke foto's maken. Hierbij hoef je zeker geen flash te gebruiken, want een flash haalt maar maximaal een meter of vier en is dus hier overbodig.


Centreren

Zorg ervoor dat je onderwerp dat je gaat fotograferen goed in het midden van het beeld past. Indien je aan wal staat zal dit vast geen probleem zijn, maar sta je op een boot probeer dan maar eens de zeespiegel horizontaal te houden. Hier is een trucje voor. Zoom iets verder uit zodat je wat meer achtergrond op je foto hebt. Als je foto of beter de zeespiegel niet horizontaal staat op de foto dan kunnen wij deze nog horizontaal maken via een kleine rotatie van de foto. En bij zo' n rotatie verlies je natuurlijk wat foto ruimte, maar met wat meer achtergrond kan dit perfect horizontaal gezet worden met behoud van het onderwerp.
 
 

Verzenden van grote foto's...!
 
 
Wat bedoelen we met grote foto's?

Het is zo goed als bij iedereen bekend dat het formaat voor digitale foto's JPG of JPEG is. Deze afkorting staat dan ook voor "Joint Photographic Experts Group". Deze groep is zeer geschikt formaat voor foto's en is efficiŽnt in het gebruik van schijfruimte. JPEG is daarom zeer populair bij fabrikanten van digitale camera's, die u de mogelijkheid bied om veel beelden te laten opslaan op een geheugenkaartje. Dit formaat is dan ook zeer geschikt voor Internetpagina's: hoe kleiner de afbeelding, des te sneller is hij gedownload of geopend. De mate van compressie (verkleinen) kunt u vaak zelf bepalen, maar er treedt vrijwel altijd verlies van beeldinformatie op. Sterk gecomprimeerde foto's kunnen we dan ook snel herkennen aan hun blokvormig beeld, vooral in grote vlakken.


KB of MB waarden (Grootte)

Een JPG foto heeft ook een bestand waard KB of MB genoemd (Kilobytes of Megabytes). Als deze waarden te hoog liggen bv 2700KB of 2,70MB per foto en u mailt ons hier 4 of 5 foto's van toe, dan zal dit nog wel lukken. Maar met meerdere aantalen zal deze geweigerd worden in onze mailbox of door uw eigen mailbox die bv maar tot max. 1MB kan verzenden. Daarom gaan we u stap voor stap uitleggen hoe je foto's in een kleiner bestandwaarde kunt omzetten die je dan wel kan mailen.


Afmetingen

De meest gebruikt afmetingen voor op websites te presenteren zijn 800 x 600 pixels wetende dat al vele nieuw digitale of rieflex camera's wel tot 3888 x 2592 pixels kunnen gaan en hoger vandaar ook belangrijk het formaat van een foto.


Hoe verkleinen?

Neem een kopie van de gewenste foto's en plaats deze in een nieuwe map.
Klik met rechter muisknop op een van de foto's die je gaat verkleinen, en selecteer "Openen met -> Microsoft Office Picture Manager.
Vervolgens bekijkt u best onderstaande video waar verdere uitleg wordt gegeven, succes!

 
     
     
     
Disclaimer


Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2015 Zeevissport vzw.      Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 02 nov 2015 09:08