Zeevissport Hobie Kayak Fishing Trophy 2016 - Harm Deiman en Mike Overloop - Winner of the first Round..!

Evolutie in het “wedstrijd kajakvissen”.

Zeevissport startte in 2013 met een eerste kajakvissen wedstrijd op Belgisch en Europees niveau. Een jaar later voegden we bovenop de Belgische competitie ook een Open competitie er aan toe. De eerste wedstrijden moesten tevens ook een wereld kwalificatie kandidaat afleveren. Dat werd nadien versoepeld, omdat het gewoon zeer moeilijk is om bijvoorbeeld een reis naar de USA of China te financieren. Misschien was het tijd om zoals onze Memorial Cup er een sfeervolle en gemoedelijk ellement in te stoppen, wat al gedeeltelijk aan het gebeuren was. Wat ontbrak er dan nog? Wel, Mark van Dijk onze Belgische Hobie Kayak Master kwam met het volgende voorstel, om per wedstrijd te vissen om de grootste vis, om de meeste vissoorten en om de kleinste vis. De laatste is natuurlijk de grappigste noot in het verhaal, want we willen toch allemaal op Soroya formaten vissen en nu komt er kleine guppy in het spel!

Het voorstel van Mark werd dus op 11 juni omgezet in de praktijk en viel in goede aarde bij de deelnemers, onze kleinste vis brengt natuurlijk veel leut in de eerste ronde. Toch komt de grootste vis ook aan bod en in deze zoute omstandigheden bij Gorishoek. En dat is de geep, tenzij er op haai wordt ! De wedstrijd krijgt dan ook meer te maken met een tactisch spel, want als je een geep vangst ga je dan nog verder vissen op een misschien nog grotere geep of ga je op andere vissoorten vissen om zo te gaan voor de meeste vissoorten, want deze maakt het verschil om de grote trofee te bemachtigen? Kortom het Event krijgt zo ook meer inhoud en dit op de verschillende hengelsport disciplines, wie deze goed beheerd heeft vast een grote voorsprong!

De dag begon met een miezerige regen bui, maar het goede is dat er weinig wind was en de stroming ging met de wind mee met resultaat een mooi vlak water oppervlak. De grootste golven waren deze van de voorbijvarende Ms. Marjoes bij onze leden wel een bekende van onze einde jaar vistrip. In de namiddag stopte het met regenen en vielen er nog enkele druppels. We visten met afgaand water en met een ONO wind van 2 à 3 Beaufort. We hebben in deze eerste zoute ronde 2 Duitse, 3 Nederlandse en 7 Belgische deelnemers. Ook weer enkele nieuwe gezichten, en dan gaat het voor hen om de beleving en de op te doende ervaring in dit soort visserij vanuit een kajak op het zilte water. Er werd met verschillende types van site-on-top kajaks gevist waaronder de Pro Angler, Outback, iS11 van de Hobie Kayak reeks en een Bic Bilbao Fish kajak.

Na een korte briefing konden omstreeks 8:30u de kajaks te water gaan via de trailerhelling. Om 9u kon Ronny het startsein geven met de drukhoorn en snel werden de eerste gepen al geland. Andere vissoorten lieten zich moeilijk vangen, maar toch werd er volgende soorten geland; bod, wijting, haring, makreel, pitvis, donderpad en een grondel. Schar, steenbolk, tong en zeebaars; zij staken hun tong uit en met de duim op de neus "tudeluuu mij heb je toch niet" en hielden zij het voor bekeken.

Omstreeks 15:30u kon Ronny de hoorn weer stevig activeren en beëindigde hiermee de eerste wedstrijd in een reeks van twee. De SD kaartjes konden ingezamelde worden om zo een score te bekomen voor het uitreiken van de drie Zeevissport Hobie Kayak trofee ’s.

Volgende trofee’s werden uitgereikt:

Kleinste vis => Harm Deiman (pitvis 7cm)

Grootste vis => Mike Overloop (geep 66cm)

Meeste vissoorten => Harm Deiman (4)

Wedsrtijd is gebaseert volgens CPR = Catch Picture Release.

De 25e juni vissen we weer met deze combinatie en de grote “Zeevissport Hobie Kayak Fishing Trophy” gaat dan om wie de meeste vissoorten vangt op beide wedstrijden Zout en zoet.

Een ieder heeft er ten volle van genoten te sfeer was top, na afloop kon men nog mee doen aan een gezamenlijk etentje in de nabijgelegen Brasserie “De Zeester”.

Onderaan vind je nog diverse sfeer foto’s en een eindscore van deze zoute ronde. De 25e juni zijn we er weer op welke locatie "vermoedelijk De Heen. We kijken er allen weer vast naar uit!

Nog een speciale dank aan volgende sponsoren:

Mark van Dijk Yachting (Dealer van Hobie Kayaks), Zeevissport vzw (Organiserende Hengelsport vereniging), Mega-Fish Merksem (Grootste hengelsport winkel van Merksem) en Arca-Bifa (Producent van Hengelsport materialen), Buys Hengelsport  (Grootste hengelsport winkel van Grobendonk).
Klaar maken van Hobie Kayak & actie beelden wedstrijd

Drie maal Flying "H" Trophy voor de eerste ronde
Bijzondere beelden
Prijsuitreiking: Kleinste vis - Gootste vis - Meeste vissoorten.

Uitslag 11 juni
Zeevissport Hobie Kayak Fishing Trophy 2016
Tag
Land Naam wedstrijd 1 competition 1   11-06-2016 Uitslag
11 juni
Meeste vissoorten
wedstrijd 2 competition 2   25-06-2016 Kajak / eigen / huur
1   Sil Huismans     X Hobie Outback
2   Cindy de Keuster     X Hobie Outback
3   Harm Deiman X 4 + kleinste vis 7cm X Hobie Outback
4   Michel Raets X 2 X Hobie Pro Angler 12
5   Peter Eberz X 3 X Hobie Pro Angler 12
6   Philippe Eberz X 1 X Hobie Outback
7   Pascal Rosseau X 1 X Hobie Pro Angler 12
8   Steven de Metds       Hobie Sport
9   Daan van Grimbergen X X Bic Bilbao
10   Rubben van Dijk     X Hobie Sport
11   Vidal Limbourg X 1 X Hobie Outback
12   Alain Geuniam X X Hobie iS11
14   Mario de Smedt X 1 X Huur Hobie Outback
15   Stijn Troch X 1 X Huur Hobie Outback
16   Louis de Vos     X Hobie Outback
17   Jan Oostindie     X  
18   Bryan Wintjes X X Hobie Outback
19   Mike Overloop X grootste vis 66cm X Hobie Outback
20            
21            Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 19:32